Saturday, 20 August 2011

Ferma animalelor

Daca va plac animalele, nu aveti ce face intr-o zi de weekend sau eventual aveti copii de distrat, va recomand o fuga pana la ferma animalelor din Pantelimon.
Totul e curat si vesel si un pas inainte catre alternativele de petrecere a timpului liber.


Canaraua fetelor

Ratacite undeva in misterioasa Dobroge stau niste formatiuni calcaroase, sub forma unor pereti sfaramiciosi si cochiliferi, urme ale apelor care se gaseau odinioara aici.


Prima stanca (bg. kanara) pe care am vizitat-o se gaseste in apropierea satului Baneasa, dupa ce treci cu bacul de la Calarasi la Silistra. Este interesanta mai mult din curiozitati geologice.


In schimb, surpriza cea mare a venit vizitand "Canaraua Curvei", situata lângă Valea Caşirului (Perişului), între satele Dumbrăveni şi Olteni. Aici, undeva intre sec. X - XI, profitand de structura pietrei, cativa pustnici si-au gasit refugiu, construind un schit alambicat. Cateva morminte de martiri s-au gasit aici si de asemenea un tunel lung de vreo 30 de metri in capatul caruia se crede ca se ascunde ceva interesant si inca nedescoperit.

Biodiversitate Zarnesti






Micul Trianon

Alta comoara sedusa si abandonata pe plaiuri natale, palatul Micul Trianon, serveste astazi drept decor pentru eliberarile crepusculare de hormoni ale junilor nurlii, ei gelati, ele cu sutienul turcoaz la vedere, din satul Floresti, la vreo 10 km de Ploiesti.

A apartinut lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, cunoscut si sub numele de Nababul, acelasi care a construit si palatul cunoscut astazi sub numele de Muzeul George Enescu din Bucuresti (desi nu a fost niciodata locuit de acesta din urma).

Insa Nababul a murit cand copia de dimensiuni mai reduse a palatului Micul Trianon de la Versailles era aproape terminata. Mostenitorii dezinteresati, regimurile politice ulterioare si satenii ciorditori au adus cladirea la starea in care se afla acum.