Thursday, 8 October 2009

Nevroze

Vroiam sa pove de metrou, nu ca ar fi neaparat nashpa sau nu se misca suficient de repede, la urma urmelor e cel mai decent mijloc de transport din minunata capitala europeana numita Bucuresti. Vroiam doar sa zic ca e al naibii de aglomerat uneori si toti oamenii arata ca niste robotei pe banda rulanta cum fug ei de la de la o magistrala la alta sau cum se grabesc sa evadeze mai repede din subterane pentru a da cu nasul de aerul poluat de la suprafata si pentru a se instala in scaunele lor incomode de contopisti de corporatii.

Dar nu o sa va pove de metrou. Caci fiind in cautare de poze elocvente, am gasit una pe un blog care mi-a atras atentia mai mult decat poza in sine.
Am dedus ca e o domnisoara, dar dupa cele 5 minute in care m-am chinuit sa identific macar cum o cheama, am esuat lamentabil.

Dar stiu ca a fost somera (pe o perioada de vreo 6 ori mai lunga ca mine), ceea ce brusc m-a facut sa empatizez si sa o primesc cu bunavointa in clubul deprimatilor, frustratilor si talentatilor nedescoperiti care ravnesc la un scaun incomod de contopist de corporatie.

Si inca ceva care m-a conectat instantaneu cu duduia Evergreen, caci acesta este numele blogului sau, este faptul ca este cam la fel de zapacita ca Diana, colega mea de facultate poeta, si mie imi place Diana.

Si desi a fost pe rand considerata a fi o "proastă, ipocrită, idioată, oligofrenă, ţărancă, curvă, pitică, urîtă, vacă, tîrîtură, şomeră incapabilă, întreţinuta naibii, mincinoasă, tîrfă, femeie uşoară, incultă, agramată, retardată, exagerată, rea, a dracului, nesimţită, leneşă, pictisitoare, depravată, panaramă, crăcănată, schiloadă naşpa, grasa naibii, tîmpită", dar in mare parte, din ce am dedus eu, cam sarita de pe fix, neadaptata si usor maniaco-depresiva (calitati pe care de altfel le respect), nu de asta e interesant blogul ei. Ci pentru ca e funny. De-a rasu plansu funny. Haz de necaz funny. Smart girl funny.

In fine, mai vroiam sa zic ceva de ea, dar am uitat ce, ca intre timp am iesit la o bere la carciuma din colt cu o veche prietena pe care n-am mai vazut-o de vreo 2 ani. Asa ca iar m-a abandonat inspiratia. Si mi-e somn si am de torturat un copil maine dimineata cu past tensul.

No comments: