Friday 12 April 2013

What's cookin' - prajitura cu ciocolata Montignac



Daca va lasa gura apa trebuie sa stiti ca nu trebuie sa va puneti pofta-n cui daca sunteti la dieta. Caci prajitura din imagine este recomandata de Montignac pentru curele de slabire. Are doar 2 ingrediente mari si late (oua si ciocolata) dar este absolut delicioasa (aduce un pic cu tortul Joffre).

Pentru cei care vor sa o si execute:
 
Ingrediente: 

500 g ciocolata neagra (minim 70%): 310 g pentru prajitura si restul pentru toping
10 oua mari cu galbenusurile separate de albusuri 
 
Pregatire:
Se pune foaie de gatit/hartie pentru copt pe vas. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Se pune ciocolata la topit, de preferat la abur intr-un bol de metal sau ceramic, amestecand frecvent pana devine subtire. Va dura aproximativ 15-20 minute.
Se bat albusurile pana se intaresc.
In bolul cu ciocolata se amesteca galbenusurile de ou. Se adauga treptat albusurile, cate 2 linguri si se amesteca. Trebuie sa aiba o consistenta pufoasa, spumoasa.
Se toarna amestecul rezultat mai sus in vasul pentru cuptor si se lasa 8 minute. Se scoate si se lasa la racit (30 min.) apoi se pune in frigider pana a doua zi.
A doua zi se rastoarna prajitura pe un platou si se face glazura astfel: se topeste cicolata ca la inceput si se toarna peste prajitura. Se mai lasa la rece 5 minute.

No comments: