Adica moi...
Budinca de tapioca
(reteta e luata de pe net, apoi revizuita si adaugita in stilu-mi caracteristic)
Iti trebuie:
* 1/2 ceasca perle de tapioca (eu am luat de la plafar)
* 3 cesti lapte
* 1/2 lingurita de sare
* 2 oua
* 1/2 ceasca zahar
* 1 pliculet zahar vanilat
La acestea am mai adaugat niste esenta de vanilie (la fiole), putina coaja rasa de lamaie si jumatate de pahar de lapte de cocos (luat din Cora, la doza). Si nu am pus sare deloc. Ca am uitat de fiecare data.
Pregatesti asa:
1. Amesteci tapioca, laptele si sarea la foc mediu.
2. Amesteci pana fierbe, reduci focul la minimum si pui zaharul, putin cate putin.
3. Intr-un castron, bati ouale si le torni, putin cate putin, in tapioca fierbinte, astfel incat sa eviti coagularea.
4. Rastorni ouale amestecate cu tapioca intr-o cratita si lasi sa fiarba la foc mic, amestecand constant.
5. Dureaza cam 15 minute ca totul sa se transforme intr-o crema gustoasa in care pui vanilie.
6. Dupa ce s-a inchegat, o tragi de pe foc si o aduci la masa sau rece, sau calda.
Pregatire: 5 minute
Fierbere: 30 minute
Informatii:
Tapioca este amidonul obtinut din radacinile tratate si uscate ale arbustului manioc. Prin prelucrare, acest amidon se regaseste sub forma de perle cu diametrul de 2 mm.
Maniocul este originat din America de Sud si exista dovezi concrete ca mayasii l-au consumat. Ulterior, plantarea s-a extins in Orientul Mijlociu in India. In india, Bangladesh, Malayezia, perlele de tapioca sunt cunoscute ca Sabudana, iar in bucataria indiana se numesc tapiaco. Tot in Asia, faina de manioc este folosita in producerea alcoolului. In Brazilia, tapioca este folosita in diferite preparate, dulci sau nu, iar in timpul celui de-al doilea razboi mondial, multi refugiati din sud-estul Asiei au supravietuit doar cu tapioca.
Faina de manioc ( deci amidonul pur ) este o pudra foarte-foarte fina, nu are gluten si americanii o folosesc la pregatirea iaurtului. In fine, din tapioca se pot face multe umpluturi, supe, clatite, 100 g de perle de tapioca de 351 calorii, 0 proteine, 0.2g lipide, 85,4 g glucide.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment