Wednesday 18 April 2012

Paste in Bucovina

Desi s-a anuntat frig si ploaie, ne-am incapatanat to go where the Bear hasn't gone before. Un taram indepartat si mitic numit Bucovina.


Am plecat dis de dimineata, pe la 6 si la 1:00 eram deja in Gura Humorului.



Fara niciun aranjament prealabil, am oprit la prima casa care ne-a starnit interesul, cu o curte uriasa complet inverzita si plina de branduse. Si am fost imediat primiti in gazda alaturi de doua familii de francezi.



Doamna Maria (si zic doamna, nu tanti, pentru ca e fosta educatoare, sot director de scoala, fiu preot si asistent universitar la politehnica si o fiica economista in State) ne-a facut vacanta memorabila. Ne-a hranit sanatos, la plecare ne-a dat oua si smantana proaspete si un stergar traditional. Cu greu a trebuit sa o convingem sa ne accepte banii de mancare.



Oamenii sunt nemaipomeniti in Bucovina. Sunt un amestec de romani, ruteni, germani, polonezi, unguri, armeni si multi altii. In ei sta spiritul bucovinean, pe care, daca vreti sa il gasiti, o puteti face doar intr-o casa gospodareasca, nu intr-un hotel.



Bucovina este minunata si pentru ca este zona romaneasca cea mai bine pregatita pentru turistii straini; care erau din plin peste tot, mai numerosi ca romanii. Asadar, drumurile sunt excelente, sunt indicatoare peste tot catre toate obiectivele mai mult sau mai putin importante, manastirile sunt restaurate, in toate locatiile se gasesc brosuri utile cu informatii, peisajele sunt uimitoare.

Dati o fuga in Bucovina macar intr-un weekend prelungit. Nu este atat de departe pe cat pare si o sa va incarce de energie pozitiva. Intrebati-ma de Doamna Maria daca va hotarati sa mergeti.

 Urmeaza detalii despre manastiri si alte locuri interesante...

2 comments:

tasuluradu said...

Da domne..de acord..de departe e cea mai turistic friendly zona din tara, atat ca locuri cat si ca oameni !

Diana said...

Ibricule, is that you? :)