Daca v-ati plictisit de inghetata de vanilie sau ciocolata, aceasta e o
reteta super usoara si rapida pentru cei carora le plac aromele
diferite. Anul trecut am mancat in centrul vechi inghetata de lavanda si
mi-a placut la nebunie. Era... altfel. Asa ca anul acesta am
experimentat in felul urmator:
|
Daca nu v-ati prins, aceasta poza este trucata. Asa arata inghetata mea de lavanda, doar ca nu am apucat sa-i fac poza si am piratat continutul canii de pe net. :) Apropos, va recomand sa nu lasati flori de lavanda in inghetata pentru ca au un gust prea puternic. |
Ingrediente
-
1 cutie/conserva lapte de cocos (eu ma aprovizionez de la Lidl unde au mai mereu la un pret ok)
-
miere dupa gust (vreo 4 linguri in medie)
-
lavanda ( se ia de la plafar ceai de lavanda, la punguta, nu la plic)
-
2-3 linguri iaurt gras ( eu folosesc intotdeauna Cedra pentru inghetata facuta in casa)
-
esenta de vanilie
Intr-o craticioara se incalzeste mierea, pana pe la vreo 60 grade maxim
si se adauga 2 linguri pline de lavanda usor zdrobita in prealabil ( nu
macinata) Se amesteca, se inchide aragazul si se lasa peste noapte. A
doua zi se reincalzeste mierea doar cat sa devina mai fluida. Se
strecoara prin tifon intr-un vas. Se adauga laptele de cocos, iaurtul (
eu am pus iaurt pentru o aroma putin acrisoara, dar se poate si fara) si
esenta de vanilie. Daca aveti aparat de facut inghetata, folositi-l.
Daca nu, puneti la congelator amestecand de cateva ori pana ingheata
complet. Sau pur si simplu uitati-o acolo si sariti cu pofta cand va
amintiti de ea.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment